Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Oris Divers Sixty-Five Chronograph

Hronograf koji im je bio potreban!

autor-saradnik: Miloš Đokić

Oris nastavlja seriju noviteta, ovog puta sa re-edicijom Divers Sixty-Five Chronograph-a i to na zadovoljstvo mnogih ljubitelja satova u dimenziji od 40mm. Oris je ediciju Divers Sixty-Five Chronograph predstavio 2019. godine i to u vintage čelik-bronza kombinaciji, koja istini za volju nije doživela preterani uspeh kod publike. Razlog za to se krije u činjenici da je ovaj model imao prečnik od 43mm i debljinu kućišta od čak 16mm, što je složićete se zaista bilo preveliko.

prethodni Divers Sixty Five Chronograph i njegov problem veličine; izvor: ablogtowatch

Četiri godine kasnije Divers Sixty-Five Chronograph se vraća u modernijoj izvedbi, sa crno-belom kombinacijom brojčanika i što je još važnije u manjoj dimenziji. Kućište je ovog puta izrađeno u celosti od čelika i ima prečnik od 40mm, sa debljinom od 15.4mm. Završna obrada je veoma dobra te postoji kombinacija brušenih i poliranih delova čeličnog kućišta, pa se sat može bez problema nositi kao „daily“.

izvor: Oris

Brojčanik je isto kao i rotirajući bezel crne boje, dok su kazaljke i svi indeksi bele boje, što daje odličan kontrast i lako očitavanje vremena. Na brojčaniku se nalaze „samo“ dva hrono podbrojčanika na pozicijama 3 i 9 te brojčanik nije prenatrpan. Ovo je lepo videti s obzirom da je u pitanju sportski sat. Sve kazaljke i indeksi napunjeni su SuperLuminovom tako da je luminacija odlična, a osim toga Divers Sixty-Five Chronograph ima i vodootpornost do 100m.

izvor: Oris

Kada je o mehanizmu reč, Oris se odlučio za isti kalibar kao i kod prethodnika, te unutar sata kuca automatski samonavijajući kalibar 771, koji je baziran na Selita SW 510 kalibru, radi na 4Hz i obezbeđuje rezervu rada do 48h. Solidan mehanizam koji dominira ovim cenovnim rangom.

izvor: Oris

Cena Oris Divers Sixty-Five Chronograph-a je 4.400$ za model na čeličnoj narukvici, odnosno 4.200$ za model na crnom kožnom kaišu. Za više informacija o novitetu posetite Orisov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.