Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

Novi IWC INGENIEUR (UŽIVO SLIKE I CENA)

Gerald Genta se vratio u grad, reizdanje kakvo smo svi čekali !

Kada je IWC Ingenieur prvi put debitovao 1976, bio je to potpuni hit u svetu. Još jedno od fenomenalnih kreacija Geralda Gente (Audemars Piguet Royal Oak, Patek Philippe Nautilus). Dugo, gotovo 40 godina je trebalo IWC-u da kaptulira na ovom dizajnu, za razliku od Audemars Piguet-a I Patek Philippe-a. Konačno su to uradili, i predstavili nam jedan fantastični novitet.

Re-izdanje inženjera nam dolazi u tri različite boje ; izvor : ablogtowatch

Kada se spomenu klasici iz sedamdesetih godina prošlog veka, Ingenieur nekako ide ”ispod radara” . Iako je, po mom mišljenju, jedno od najlepših kreacija koje je izašlo iz predivnog uma gospodina Gente, večito je bio potcenjen u odnosu na Royal Oak i Nautilus, popularni ”Inženjer” je oduvek bio u srcima ljubitelja IWC, i horologije uopšte.

Ono na čemu je IWC stavio glavni akcenat jeste da je ovo inspirisano tim dizajnom, no su razlike u odnosu na originalni dizajn minorne – kućište je uvećano i sada je 40mm, za razliku od prethodnog izdanja iz 2005 koje je po svim standardima bilo veliko, sa svojih 42mm i punih 215 grama!

Ovde imamo priliku da vidimo crni model novog Ingenieur-a ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Iako je u prošlosti bilo pokušaja da se oživi Ingenieur, ovaj put je po mom mišljenju IWC pogodio u centar. Dolazi u tri diskretne boje – bela, crna i ”aqua”. Crnu boju takođe imamo i u titanijumu.

Ingenieur sa belim ciferom ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Svako re-izdanje popularnog sata iz prošlosti uvek gledamo kroz ”ružičaste naočare”. evocirajući sjajan dizajn, prisustvo Gentinog duha, IWC nas upravo tera na to. Ali nemojte misliti da je ovo samo školjka ; ovaj sat, koji ima trodelno kućište (poklopac, kućište, bezel) ima 100 metara vodootpornosti, te ”ispod haube” imamo kalibar 32111 sa čak 120h rezevre snage. 10,8mm debljina kućišta i 45,7mm dužina lugova garantuju udobnost pri nošenju. Kratko i jasno – pun pogodak IWC-a!

Utisci koje nam je Strahinja sa lica mesta preneo su identični – IWC je izašao sa ozbiljnim sportskim satom sa integrisanom narukvicom, koji u svakom domenu može da parira, ako ne i nadmaši svoju konkurenciju.

Ozbiljna konkurencija u domenu satova sa integrisanom narukvicom ; izvor Sat na Ruci Watch Media

Cena ovih modela je 11,700 $ za sve tri varijante u nerđajućem čeliku, dok će model u titanijumu koštati 14,600$. Kakvo je vaše mišljenje vezano za ovaj model ?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.