Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

NOVI PATEK PHILIPPE MODELI (UŽIVO SLIKE)

Kao što je i očekivano-sve je na vrhunskom nivou.

Novitete koje je Patek Philippe otkrio proći ćemo ukratko, jer je količina satova zapanjujuća a cijene to sve prate. Novi satovi kreću se od 40.000 evra pa sve do par miliona samo za jedan sat. Ali prestiž i ekskluziva moraju da se ispoštuju, te vjerujem da ćete uživati u svakom od sledećih modela! Patek je na ovogodišnjem W&W predstavio čak 17 modela, a mi ćemo se fokusirati na najinteresantnije.

Uživo sa Watches and Wonders – Geneva 2023; autor fotografije Strahinja Đorić

GRANDMASTER CHIME 6300/403G HAUTE JOAILLERIE

A kako drugačije nego komplikovano, Patek je upravo predstavio model sa čak 20 komplikacija kao što su druga vremenska zona, mjesečeve mjene, vječni kalendar, alarm i mnogo toga drugog. Takođe, ovaj model odlikuju i dva najnovija patenta iz Pateka: programirani alarm i date-repeater koji bira datum po želji (ne pitajte me kako ovo radi).

”Prednja strana”
”Zadnja strana”

Kućište ovog modela je izrađeno od bijelog zlata sa 118 smaragda i 291 baguette rezana dijamanata.
Ovaj model i ima duplo lice i sat se može rotirati i nositi sa obje strane.
Cijena je naravno na upit, a dostupan će biti vjerovatno samo nekolicini odabranih.

credits: Patek Philippe
credits: Patek Philippe

GRANDMASTER CHIME 6300GR

Osim Haute Joaillerie iz Pateka su predstavili i ”običnu” verziju Grandmaster Chime modela koji nema smaragde i dijamante i krasi ga kućište izrađeno od dvije vrste zlata i to bijelo i roze zlato.
Mehanizam i komplikacije ovog modela su iste kao i kod predhodnog.

Uživo sa Watches and Wonders – Geneva 2023; autor fotografije Strahinja Đorić

GRAND COMPLICATIONS 5316/50P

Još jedan novitet u Grand Complications kolekciji, novi model je izrađen od platine sa transparentnim ciferom kroz koji se vidi čak 5 komplikacija koje ovaj model posjeduje. Cifer je izrađen od safira koji ima petrolej plavu boju (plavo/siva boja). Ovaj model ima pet najtraženijih komplikacija i to minute-repeater, tourbillon, vječni kalendar, retrograde date display i prikaz mjesečeve mjene. Sa samo 5 komplikacija mislim da ovaj model malo zaostaje za prva dva (malo se šalimo naravno).

Uživo sa Watches and Wonders – Geneva 2023; autor fotografije Strahinja Đorić

NOVI WORLD TIME 5531G

Sa ovim modelom Patek Philippe odaje počast Ženevi i jezeru po kojem je ovaj grad poznat. U kućište od bijelog zlata spakovana je World Time komplikacija, ali i minutni repetitor sa dva klasična gonga.

Najupečatljiviji dio ovog modela jeste emajlirani cifer sa novim motivom. Centar cifera je ukrašen motivom cloisonné Grand Feu koji prikazuje čuveni parobroda flote Belle Époque koji plovi ženevskim jezerom.

Uživo sa Watches and Wonders – Geneva 2023; autor fotografije Strahinja Đorić

TRI NOVE CALATRAVE I TO SPORTSKI MODELI

Kada neko pomene Patek Philippe Calatravu vjerujem da većina vidi svedeni elegantni dress sat, e ovaj put nije tako. Predstavljena su tri modela iz Calatrava kolekcije, svi urađeni u bijelom zlatu, dimenzije 40mm i vjerovali ili ne sportskog dizajna. Sva tri modela krasi automatski mehanizam, cifer u crnoj boji sa uzorkom karbonskih vlakana i kaiš sa identičnim uzorkom kao na ciferu. Dodatni detalji koji daju na sportskom dizajnu jesu detalji naglašeni u ”veselim” bojama i to žuta, crvena i svijetlo plava. Sa ove tri boje naglašena je postava kaiša, konac kojime je prošiven kaiš, detalji na ciferu i sekundara.
Mislim da niko nije očekivao ovakav dizajn modela koji je važio za svedeni elegantni model.

credits: Patek Philippe
credits: Patek Philippe
credits: Patek Philippe

AQUANAUT U ROZE ZLATU

Nije predstavljen ni jedan Nautilus, ali zato imamo čak tri Aquanauta i svi su urađeni u roze zlatu sa gumenim kaišem koji prati boju i reljefni uzorak cifera.
“Aquanaut Luce” sa annual calendar-om, ciferom plavo sive boje i prikazom mjesečevih mjena u dimenziji od 39,9mm. Za ovaj model je navedeno da pripada ženskoj kolekciji, ali sa dimenzijama od skoro 40mm nije mi jasno da li je to baš tako. Cijena ovog modela iznosi 52.000 EUR.
Drugi model takođe pripada ženskoj kolekciji i urađen je u 38,8mm, opet dimenzija koju dosta muškaraca može iznijeti, ali zbog dijamantskog bezela bih i mogao razumjeti zašto pripada ženskoj kolekciji. Cifer ovog modela je urađen u braon boji.
Cijena ovog modela iznosi 45.000 EUR.
I treći i konačno muški model u dimenzijama od 42,2mm dolazi sa ”flyback” hronografom i braon ciferom.
Cijena ovog modela iznosi 64.000 EUR.

credits: Patek Philippe
credits: Patek Philippe
credits: Patek Philippe

OSTALI MODELI

Kako je Patek Philippe ove godine predstavio čak 17 novih modela mi smo vam približili one koji su nama u ovom trenutku najinteresantniji, a u nekim narednim tekstovima ćemo se potruditi da i ostale bliže predstavimo. Dalje u tekstu ćemo navesti i ostale modele i postaviti njihove press fotografije da bi ih na jednom mjestu mogli sve vidjeti. Ove godine su još predstavljeni Grand Complications sa Minute Repeater 5718G sa plavim guilloche-a-main emajliranim uzorkom na ciferu, dva modela iz Complications kolekcije, oba urađena u roze zlatu sa plavim ciferom, Hronograph model iz Pilot kolekcije u bijelom zlatu sa dvije varijante cifera i još dva ženska modela u roze zlatu i to Calatrava sa ljubičastim ciferom i kvarcni Gondolo sa braon ciferom koji ima cvijetne motive.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.