Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi (stari) Zenith Defy Driver

Watches & Wonders 2024 – sajam satova u Ženevi i svi noviteti!

Godina 1969. beše zaista davno bar za svet satova. Mnogo toga novog se dogodilo u međuvremenu ali jedan trend se uvek vraća: redizajn vintage modela. Zenith je kompanija sa bogatom istorijom tih 60-ih i 70-ih godina prošlog veka te je kompanje po arhivi zanimljivi i mukotrpan posao. Ipak on ima povoljan rezultat po kompaniju Zenith koja svake godine napravi novu re-ediciju na osnovu nekog svog starog modela.

izvor: Zenith

Ove godine je to re-edicija A3648 modela iz 1969. godine sa narandžastim detaljima. Budite iskreni: na koju boju prvu pomislite kada kažem Zenith? Takođe, na koji brend pomislite kada kažem narandžasta? Eto, jasno vam je da Zenith i narandžasta nisu toliko kompatibilni i prepoznatljivi ali novi Defy Driver izgleda sjajno!

izvor: Zenith

Njegova referenca je dugačka ali u slučaju da vam zatreba izvolite 03.A3648.670/21.M3648. Radi se o čeličnom satu prečnika 37mm sa debljinom od čak 15.5mm. Primera radi ovaj sat sa dodatnom funkcijom datuma je za jedan milimetar deblji od od Datographa koji ima perpetual-turbijon u sebi. Znači ovaj Zenith je zaista debeo sat ali zbog manjih i oborenih lugova izgleda korektno.

izvor: Zenith

Krunica je ušrafljujuća i nalazi se na poziciji 4 što je netipično za Zenithove satove ali je tipično za ovu konkretnu seriju. Crni brojčanik oivičen je narandžastom minutnom prugom koja se još nalazi i na bezelu. Najveće iznenađenje za mene su ipak kazaljke. One su masivne, minutna kazaljka ima streličati vrh ispunjen luminacijom. Svi ovi detalji su preuzeti sa originalnog mdoela iz 69-e godine. Ovaj sat pokreće automatski mehanizam Elite 670 sa rezervom od 50h.

izvor: Zenith

Cena ovog modela je 7.700$ a za više informacija o dostupnosti kontaktirajte Maestro Jewelers.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.