Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Longines Spirit Flyback Chronograph

Pioniri tehnologije flyback hronografa imaju novitet za ljubitelje ove funkcije!

autor: Miloš Đokić

Longines je u 2021. godini izbacio Longines Spirit model u titanijumu a sada, 2 godine kasnije, to je uradio isto sa Spirit Flyback, svojim Chronograph modelom.

Kada su proporcije i dizajn u pitanju, Longines nije mnogo eksperimentisao na tom polju, tako da novi titanijumski Spirit Flyback model ima prečnik 42mmlug to lug rastojanje 49mm i debljinu od 17mm što su identične dimenzije kao i kod Flyback modela u čeliku. Činjenica je da je 17mm je zaista velika debljina za sat iako veliki deo te debljine dolazi od zaobljenog safirnog stakla koje pokriva brojčanik.

izvor: Longines

Kućište kao i narukvica Spirit Flyback noviteta izrađeni su od titanijuma klase 5. Kada je izrada titanijumskih satova u pitanju treba reći da postoje klasa 5 i klasa 2. Lepo je videti to da se Longines opredelio za kvalitetniju i dugotrajniju od dve klase, koja se sastoji od smeše aluminijuma (6%) i vanadijuma (4%) i koja je po pravilu rezervisana za satove višeg cenovnog ranga. Primera radi Rolexov Yacht Master se izrađuje od titanijuma klase 5, dok se Tudorov Pelagos 39 izrađuje od titanijuma klase 2.

izvor: Longines

Brojčanik Spirit Flyback modela je boje antracita, sa dva podbrojčanika, onaj na poziciji 9 je ustvari mala sekundara a na poziciji 3 je 30-o minutni hrono podbrojčanik. Časovna i minutna kazaljka kao i arapski časovni indeksi su bež boje, dok su vrh hrono sekundare kao i natpis Flyback crvene boje što sa antracit bojom cifera daje lep kontrast.

izvor: Longines

Svi oni su naravno napunjeni Super Lumi-Novom koja će obezbediti vrlo intenzivnu luminaciju. Treba reći i to da je bezel na satu keramički, a titanijumsko kućište koje je inače transparentno sa zadnje strane obezbeđuje vodootpornost do 100m.

Mehanizam je takođe ostao isti na Flyback Chronograph modelu i radi se o kalibru L791.4 koji je u osnovi ETA kalibar, radi na 28.800 vibracija po satu i obezbeđuje rezervu rada do 68h, što je jako dobra rezerva s obzirom da je u pitanju hronograf.

izvor: Longines

Što se cene novog Longines modela tiče za model na titanijumskoj narukvici treba izdvojiti 5.200$ a na nato kaišu 4.850$

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.