Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Audemars Piguet Code 11.59 u 38mm

Velika promena za jedan veliki sat!

autor: Miloš Đokić

Code 11.59 linija satova prestižnog švajcarskog brenda Audemars Piguet upravo je „porasla“ u očima ljubitelja satova time što je „smanjena“. Ovo se naravno odnosi na prečnik, jer je Code 11.59 linija dugo bila „zarobljena“ u 41- 42mm velikim kućištima a danas se to promenila sa dva nova modela veličine 38mm u roze zlatu.

izvor: Audemars Piguet

Izgleda da je i Audemars Piguet poslušao publiku i ispratio trend smanjivanja prečnika satova, koji je sve češće prisutan kod brendova ove godine. Dva nova modela dolaze u dve različine boje brojčanika, jedan u boji slonovače (ref. 77410OR.OO.A825CR.01) i jedan u ljubičastoj boji (ref. 77410OR.OO.A623CR.01). Vizuelno su identični pošto oba imaju reljefnu teksturu, prozor za datum smešten je na poziciji broj 3 a kazaljke kao i časovni indeksi su u boji roze zlata.

izvor: Audemars Piguet
izvor: Audemars Piguet

Oblik kućišta je osmougaoni, međutim to na prvi pogled neće delovati tako s obzirom na ultra-tanki bezel koji je zaobljen, kao i zbog lepo padajućih „šupljih“ lugova koji će pratiti oblik zgloba. Kućište odlikuje miks polirane i brušene završne obrade, poleđina je transparentna pa omogućava pogled na mehanizam a treba naglasiti i to da su novi modeli debljine svega 9.6mm.

izvor: Audemars Piguet

Osim nove veličine, novi modeli donose i drugi mehanizam u odnosu na čelične modele u 41mm iz Code serije koji su predstavljeni ranije. Nove modele pokreće automatski, samonavijajući kalibar 5900 koji radi na 4Hz i čija je debljina svega 4mm pa je i rezerva rada smanjena na 60h. Smanjenjem prečnika i debljine kućišta Code 11.59 linija sada pruža odličnu unisex alternativu za sve one kojima su modeli prečnika 41mm bili preveliki.

izvor: Audemars Piguet

Najavljena cena za nove Code 11.59 modele je 33.200$ i oba noviteta dolaze u roze zlatu na kvalitetnim kožnim kaiševima od aligatorske kože. Za više informacija posetite AP-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.