Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi ORIS Propilot X Kermit Edition (UŽIVO SLIKE I CIJENA)

Od danas je Oris jedini pravi Kermit sat!

Kada pročitate zajedno Kermit i sat vjerujem da većina od vas pomisli na Rolex, od danas se to mijenja, od danas jedini sat koji može nositi nadimak Kermit je novi Oris ProPilot X.
Oris je u saradnji sa Disney (Dizni je vlasnik The Muppets) predstavio novi model unutar kolekcije
ProPilot X koji službeno nosi naziv Kermit Edition i na taj način odao počast najpoznatijem žapcu na svijetu.

credits: Oris

Najbolji opis ovog ”veselog” modela dao je kreativni direktor Orisa Ken Laurent: ”Dozvolite mi da vas pitam ovo: čemu služi mehanički sat? Mnogo pričamo o funkcijama u doslovnom smislu, ali zaista, svrha Oris sata je da izmami ljudima osmijeh. To je to. A sa ProPilot X Kermit Edition, nema ništa drugo. Ok, da, pokreće ga briljantan mehanizam i dizajn kućišta koji je spektakularan, ali funkcija ovog sata je zaista jednostavna: da donese radost.”

Uživo sa Watches and Wonders – Geneva 2023; autor fotografije Strahinja Đorić

Oris ProPilot X Kermit Edition je baziran na modelu ProPilot X koji je Oris predstavio prošle godine. Kućište i narukvica su izrađeni od titaniuma sa dimenzijom od 39 mm, sa fiksnim nazubljenim bezelom i zatvoren je sa safirnim staklom sa obe strane.

credits: Oris

Ovog ”veselog žapca” pokreće Orisova in house mašina Caliber 400. Mehanizam koji je predstavljen 2020. godine navija se automatski, ima 24 rubina i radi na 4Hz, sa rezervom snage od čak 5 dana (120h).
Tačnost Orisovog in-house mehanizma je unutar COSC standarda i servisni interval je čak 10 godina.

I sada dolazimo do onoga što ovaj sat čini pravim Kermitom, cifer je svijetlo zelene boje i toliko je upečatljiv da je nemoguće da ovaj sat ne primjetite. ‘‘Kermit zelena” boja je matirana i savršeno se uklapa u ProPilot X seriju (sjetite se prošlogodišnjeg salmon cifera na ovom modelu).
Posebnu počast The Muppetsima i Kermitu Oris odaje svakog prvog u mjesecu gdje umjesto broja 1 kroz prozor datuma vidimo Kermita kako nam se smiješi i to je ono o čemu je g-din Laurent govorio, ovaj sat će nam izmamiti osmijeh na lice i donijeti radost.

credits: Oris

Primjer savršenog marketinga koji prati ovaj model možete pogledati na oficijalnoj stranici Orisa, pogledajte kratki video spot, zavirite kroz prozor datuma i poslušajte pjesmu koju Kermit pjeva dok svira bendžo.

Koliko je trenutno poznato Oris ProPilot X Kermit Edition nije limitirana serija, ali jeste specijalno izdanje koje će se proizvoditi samo ograničeno vrijeme. Cijena ovog modela iznosi 4.400 EUR i ako želite da ga imate u kolekciji predlažem da požurite i što prije ga uvrstite u vašu kolekciju.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.