Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Hublot x Takashi Murakami

Safirno izdanje kao nijedno pre njega u kućištu koje izaziva nezadržive reakcije!

Kreacije japanskog umetnika obiluju bojama. Dovoljno je da njegovo ime ukucate bilo gde na Internetu prvo što ćete videti jesu boje, mnogo boja, tačnije sve boje koje možete videti na osnovnoj paleti boja plus sve one izmešane jedna sa drugom. Takashi Murakami je savremni umetnik kome su boje sve.

Saradnja sa Hublotom išla je u tom pravcu sve do sada… Za ovogodišnji Only Watch auckiju, koja je zbog velike kontroverze otkazana, napravili su safirni MP-15 sa mnogo dragog kamenja u boji (slika ispod). Ipak, novitet predstavljen u Singapuru je sve samo nije šaren. Hublot i Murakami kao da su odlučili da obeleže propast humanitarne aukcije i naprave sat ”bez pečata”.

izvor: Hublot

Izostanak boja je ispraćen sjajno. Posle pomenutog šarenog MP-15, novitet u providnom safiru je pravo osveženje. Prepoznatljivo umetničko delo cveta sa 12 listova okružuje centralni deo sata na kojem se nalazi mali brojčanik sa centralno postavljenim turbijonom.

izvor: Hublot

Uprkos savremenom i nesvakidašnjem dizajnu kućišta ono ima prečnika od svega 43mm (da, mnogi misle da je mnogo veći) a vodootpornost sata je 100m. Ipaj njegova najveća snaga leži u mehanizmu na ručno navijanje. Kalibar HUB9015 je mehanizam kućne izrade koji obezbeđuje rezervu od čak 150h.

izvor: Hublot

Vreme na satu se očitava lako (znam da će mnogi prvo postaviti to pitanje). U malom brojčaniku u kojem se centralno ističe turbijon nalaze se dve kazaljke ispunjene SuperLuminovom. One, u obliku trougla, okružuju trubijon i kreću se kružno. Na sferičnom safirnom poklopcu oblika polulopte nalaze se dva oka i osmeh iscrtani belom linijom. Jeste da je vreme malo teže očitati nego obično ali kakva bi to saradnja sa savremenim umetnikom bila ako bi sve bilo jednostavno i uobičajeno?!

izvor: Hublot

Hublot MP-15 Takashi Murakami Tourbillon Sapphire, kako glass pun naziv ovog noviteta, biće proizveden u svega 50 primeraka i po ceni od 330.000 evra. Zaista bih voleo da vidim Novaka Đokovića sa ovim satom na ruci (ili bilo kojim drugim Murakamijevim satom)!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.