Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Zenith Defy Skyline Night Surfer

Zenith se upustio u novu saradnju i predstavio zaista lep model!

Nakon sjajne saradnje sa Aaronom Rogersom na Zenith Chronomaster Sportu, kompanija Zenith je udružila snage sa našim kolegama iz Australije. Veoma uticajna platfroma u svetu satova Time + Tide je već sarađivala sa Zenithom na projektu izrade Zenith El Primero Time Only Night Surfer Skeleton modela koji izgleda sjajno! Taj dizajn i tu ideju su sada preneli u novo kućište i prilagodili izgledu Skyline linije.

izvor: Time & Tide Watches

Novitet na kojem su radili ima pun naziv Zenith x Time + Tide Defy Skyline Night Surfer El Primero. Poprilično dugačak naziv za nešto što možemo da naslutimo kako izgleda. Prethodni Noćni Surfer bio je od titanijuma mat crne boje što je slučaj i sa Skyline modelom. Ovo kućište nam je poznato i o njemu sam dosta pisao u prethodnom periodu.

izvor: Time & Tide Watches

Prečnik sata je 41mm, debljina 11.6mm dok je razdaljina od luga do luga 46.3mm. Veoma nošljiv sat koji deluje manje na ruci pogotovo što je u tamnijem tonu. Na to treba dodati i činjenicu da je proizveden od titanijuma mat sivo-crne završne obrade celom svojom dužinom počevši od kućišta pa sve do integrisane narukvice.

izvor: Time & Tide Watches

Brojčanik je skeletonizovan sa plavom četvorokrakom zvezdom koja lebdi iznad mehanizma. Ona daje odličan kontrast mračnoj spoljašnjosti i kao da oponaša plavu nijansu noćnog neba pod jakom mesečinom dok surfer uživa u pogledu sa australijske peščane obale. Naziv modela sada ima potpunog smisla. Po ivici zvezde putuje bela tanka linija koja daje 3D efekat ovom brojčaniku.

izvor: Time & Tide Watches
izvor: Time & Tide Watches

Na poziciji 6 nalazi se mala sekundara koja putuje većom brzinom od normalne te opisuje pun krug za 10 sekundi a sve zahvaljujući visokofrekventnom Zenithovom kalibru El Primero 3620 SK, koji radi na 5Hz i obezbeđuje rezervu rada od 55h. On se može videti i kroz safirnu poleđinu kućišta.

izvor: Time & Tide Watches

Cena ovog sata, koji je limitiran na 200 primeraka, iznosi 12.800 $. Za više informacija možete kontaktirati Maestro Jewelers.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.