Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Novi Raymond Weil Freelancer

Novi oblik kućišta unutar Freelancer kolekcije koji donosi osveženje.

Kada su satovi kvadratnog oblika kućišta u pitanju u svetu ljubitelja satova su prilično podeljeni stavovi. Ili ih obožavaju ili ih mrze, a novi Raymond Weil Freelancer će sigurno pridobiti simpatije publike.

Raymond Weil je Freelancer kolekciju predstavio sada već davne 2007.godine u čast “čoveku slobodnog duha koji i dalje želi da kontroliše svoju sudbinu“. Od tada pa sve do danas unutar kolekcije predstavljeno je preko 40 modela, a sada se po prvi put pojavljuje drugačiji oblik kućišta.

Izvor: Raymond Weil

Novi Raymond Weil Freelancer modeli imaju čelično kućište kvadratnog oblika sa lepo zaobljenim ivicama, čije su dimenzije 40mm x 40mm a debljina svega 10.5mm, što dizajnu sata vraća “vintage” izgled 70-ih i 80-ih. Sa obe strane satove prekriva safirno staklo, koje sa prednje strane ima antirefleksni premaz. Krunica je ušrafljujuća što garantuje vodootpornost do 100m i potpisana je logom brenda.

Izvor: Raymond Weil

Novi modeli dolaze sa zelenom i plavom gradijent bojom brojčanika i obe imaju centralno postavljenu sitnu zrnastu teksturu koja ka obodu prelazi u tamniju nijansu. Kazaljke koje su u formi štapića kao i časovni indeksi su u boji nikla i ispunjeni su Super LumiNovom za dobru luminaciju u mraku. Lep detalj je i otvoreni “balansni točak sa mostom” na poziciji broj 6, koji razbija monotoniju “suviše jednostavnog” brojčanika.

Izvor: Raymond Weil

Kalibar RW 1212 koji kuca unutar noviteta, osmišljen je i izrađen u kolaboraciji sa Selitom a ime je dobio simbolično po poštanskom broju Raymond Weil- ove četvrti u Grand-Lancy-ju, kantonu Ženeve. Ovaj kalibar radi na 28.800 vibracija po satu i obezbeđuje 38h rezervne snage.

Izvor: Raymond Weil

Osim što dolaze u 2 boje brojčanika, noviteti takođe dolaze na crnom ili zelenom kožnom kaišu, čija je cena 2.525 EUR ili na jubilei narukvici čija je cena 2.575 EUR. Za više informacija o novitetima posetite Raymond Weil-ov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.