Menu
satnaruci.jpg
Autor: Ognjen Vidović

Novi Seiko 5: U zmajevom gnijezdu

Seiko novom ’’Peticom’’ odaje počast slavnom majstoru borilačkih vještina

Seiko proslavlja 55. rođendan svoje čuvene “Petice i ovu posebnu priliku obilježava predstavljajući, kako se meni čini, čak 555 novih modela Seiko 5 Sports serije. (Pokušaj autora da bude humorističan, ali Seiko ima zaista mnogo novih modela!)

Novi Seiko 5 Sports SRPK39 “Bruce Lee” – limitirani model; izvor: Seiko

Iskren da budem ja nisam uspio da ispratim sve novitete koji su predstavljeni ili najavljeni ove godine, ali među mnoštvom tih modela, pojavilo se nekoliko koji su privukli moju pažnju.

Najnovija najava u čast 55 godina Seiko 5 serije je Seiko 5 Sports SRPK39, a ovaj model je urađen u čast najvećeg majstora borilačkih vještina na filmu, Bruce Lee-a.

Bruce Lee je bio strastveni zaljubljenik u Seiko satove, a jedan od najpoznatijih modela koje je nosio bio je Seiko Chronograph 6139-6010, koji s ponosom nosi nadimak po ovom slavnom glumcu. Kao znak zahvalnosti, Seiko je najavio novi limitirani model kao dio Seiko 5 Sports serije, pod nazivom Seiko 5 Sports SRPK39 “Bruce Lee”.

”Bruce Lee” Seiko Chronograph 6139-6010

Novi model zadržava sve karakteristike Seiko 5 Sports serije, koja je započela sa SRPD modelima. Kućište je izrađeno od čelika i zadržava prepoznatljivi SKX dizajn, sa širinom od 42,5mm, lug to lug dužinom od 46mm i visinom od 13,4mm. Otporan je na vodu do 100 metara sa krunicom koja nije ušrafljujuća. Takođe, ovaj model ima unidirekcionalni rotirajući bezel sa aluminijskim i Hardlex kristal. Kao i prethodni modeli iz 5KX serije, “Bruce Lee” pokreće standardni in-house mehanizam 4R36 sa prikazom dana i datuma.

izvor: Seiko

E sad ono što odvaja ovaj model od mora sličnih 5 Sports satova.
Seiko 5 ’’Bruce Lee’’ dolazi sa crnim PVD kućištem i nekoliko zlatno/žutih detalja. Brojčanik ovog modela odaje počast slavnom glumcu i na njemu se nalazi gravura kineskog zmaja urađena na uzorku slike zmaja koju je sam Bruce Lee dizajnirao prije svoje smrti. Monotoniju potpuno crnog sata i brojčanika energično razbijaju zlatni indeksi i kazaljke koji su ispunjeni crnom luminacijom. Ova harmonična kombinacija crne i zlatne boje na satu i brojčaniku stvara izrazito privlačan vizual.

Na samom bezelu ovog sata istaknut je inspirativan citat kineskim znakovima koji glasi: “Bez zakonitosti, mi stvaramo zakon, i sa beskonačnošću, mi ga ograničavamo.” Ovaj duboki izraz nosi sa sobom snažnu poruku – nema ograničenja ili fiksnih oblika koji vas vezuju, vaša sloboda i potencijal su beskonačni, što je filozofija koju je dijelio i legendarni Bruce Lee. Ovaj izuzetno inspirišući citat dodaje dubinu i filozofsku dimenziju ovom satu, čineći ga ne samo dragocjenim vremenskim komadom, već i podsticajnim podsjetnikom na vašu neograničenu moć i slobodu, baš kao što je to bio i Bruce Lee.

izvor: Seiko

Osim crnog kožnog kaiša, model dolazi i sa žuto-crnim nato kaišem koji je inspirisanim kostimom koji je Bruce Lee nosio u filmu “Game of Death”.

Seiko 5 Sports SRPK39 “Bruce Lee” će biti limitirana serija od 15.000 primeraka i bit će dostupna od Oktobra 2023. godine po cijeni od 450,00 EUR. Više detalja o ovom modelu pogledajte na zvaničnom sajtu Seika.

Izvor: Seiko

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.