Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi Ulysse Nardin Freak One OPS!

Volim ovaj sat i moram ponovo da vam pričam o njemu!

Nakon osvojene nagrade za Ikonu godinu na GPHG 2023 koji sam pokrio tekstom, kompanija Ulysse Nardin predstavila je novi Freak. Nagrađeni Freak je ovogodišnji novitet koji sam imao prilike da vidim među prvima na Watches&Wonders 2023.

Ukratko (jer svaki Freak može da bude roman za sebe) ovo je sat koji nema cifer, nema kazaljke i nema krunicu za podešvanje. To je bila ideja koju su još 2001. godine uspeli da realizuju i tako promenili način na koji je do tada razmišljala tradicionalna švajcarska industrija. Svojom hrabrošću Ulysse Nardin Freak je prokrčio put svim današnjim nezavisnim brendovima futurističkog dizajna.

izvor: Ulysse Nardin

Novi Freak One OPS je sat napravljen u DLC titanijumu sa satenskom obradom kućišta koje ima prečnik od 44mm. Uprkos velikom obimu sat ima debljinu od svega 12mm. Ono što se možda uvek očekuje više od ovog sata je njegova vodootpornost. Tako bi bilo dobro da Ulysse Nardin ojača ovo kućište i ponudi vodonepropusnost veću od sadašnjih 30m.

izvor: Ulysse Nardin

Ono što je novo jesu zapravo boje ovog sata, jer dobre stvari ne treba menjati. Za podlogu na kojoj je prikačen kalibar kućne radinosti UN-240 odabrana je khaki zelena boja. Maslinasta nijansa uz crne detalje kao i uz maslinasti kaiš koji je 30% napravljen od reciklirane plastike je pun pogodak.

izvor: Ulysse Nardin

Mehanizam koji UN sam proizvodi obezbeđuje rezervu od 90h, radi na 3Hz i sve je samo ne običan mehanizam. Ulysse Nardin se odlučio na iskorak time što će pojednostaviti mehanizam sa 229 komponenti. Da biste bolje razumeli princip na kojem radi ovaj mehanizam predlažem da pročitate ovaj tekst.

izvor: Ulysse Nardin

Cena sata je 67.500 evra a za više informacija o dostupnosti kontaktirajte Maestro Jewelers.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.