Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Baltic Hermetique pomera granice elegancije

…i to po veoma pristupačnoj ceni!

Baltic je fransuski mikrobrend koji je je godinama unazad izdvojio od konkurencije pre svega svojim dizajnom. Sigurno najpopularniji model ove kompanije jeste Baltic MR01, za koji konstantno postoje liste čekanja koje su duge često i do godinu dana.

Pre par dana rešili su da obraduje ljubitelje satova te su na tržište izbacili novu liniju elegantnih satova koju su nazvali Hermétique kolekcija. Unutar kolekcije nalaze se 4 u potpunosti nova modela koje karakteriše dizajn „field watch-a“.

izvor: Baltic

Ono što je za mene prva asocijacija kada se kaže field watch jeste jednostavnost. Jednostavnost nošenja, preglednost i nenametljivost ili jednostavno rečeno lepota u svom najčistijem obliku jesu karakteristike koje svaki terenski sat treba da poseduje, a sve to je Baltic iskoristio i implementirao u svoju novu Hermétique kolekciju.

izvor: Baltic

Sva 4 nova modela dolaze sa čeličnim kućištima u dimenziji od 37mm, imaju razdaljinu od luga do luga 46mm i debljinu od svega 10.8mm i to sa ispupčenim safirnim staklom! Jednom rečju minimalizam. Kućište karakteriše brušena završna obrada dok je tanki bezel visoko poliran i može predstavljati problem zbog potencijalnih ogrebotina (Strahinja ima isti problem na njegovom Baltic MR01 modelu – o tome više na linku). 

izvor: Baltic
izvor: Baltic

Kada je o bojama brojčanika reč, novi modeli dolaze u 4 boje i to: zelenoj, plavoj, bež i braon. Dizajn brojčanika je zaista sveden i to mu daje na preglednosti tako da se na svakom od brojčanika nalaze arapske časovne oznake 12,3,6 i 9 dok su ostale oznake u formi štapida. Svi indeksi su kao i kazaljke u bež boji i imaju mat završnu obradu a napunjeni su Super LumiNovom što će garantovati dobru luminaciju.

izvor: Baltic
izvor: Baltic

Svedenost još više dolazi do izražaja time što je Baltic ukomponovao boje brojčanika sa bojom gumiranih kaiševa koji su izrađeni u tzv. Tropic varijanti. Svi modeli su takođe dostupni i u varijantama sa „pirinač“ ili klasičnom tri link narukvicom ali one se posebno doplaćuju.

izvor: Baltic

Unutar noviteta kuca pouzdani Myota 9039 automatski mehanizam, koji obezbeđuje rezervu rada do 42h. Svi modeli imaju vodootpornost do 150m, a preporučena cena za modele na Tropic kaiševima je 550€, dok za modele sa metalnim narukvicama treba doplatiti 65€ više. Svi modeli će biti dostupni za poručivanje od 10. oktobra na Baltic-ovom sajtu.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.