Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Seiko Prospex Landmaster 30th Anniversary

Seiko ove godine proslavlja 30 godina Landmaster modela i to reizdanjem kultnog modela.

Seikova Prospex kolekcija puna je važnih modela a Landmaster je deo ove kolekcije koji iako ima dosta ljubitelja važi za jedan od modela o kome se ne zna baš puno. Landmaster je lansiran 1993.godine i brzo je stekao poverenje svih avanturista i istraživača zbog svoje neosporne robusnosti i funkcionalnosti koja ga čini odličnim „tool watch“-om.

Izvor: Seiko

Ove godine Landmaster proslavlja 30 godina postojanja sa novim SLA071 limitiranim modelom. Sa ovim SLA071 Landmaster 30th Anniversary modelom, Seiko vraća dizajn koji je karakterisao najreprezentativniji Landmaster u istoriji. Prvi ikada napravljeni Landmaster 1993. godine, poznat kao referenca SBBW005 imao je ABS kinetički mehanizam. Robustan i ne previše atraktivnog dizajna, ovaj model bio je poznat po rotirajućem bezelu sa ugraviranim kompasom – alatom koji je bio od pomoći prilikom orijentacije u prirodi na osnovu pozicije sunca.

Izvor: Seiko

Novi SLA071 dostojan je naslednik izvornog modela, dizajniran po sličnim principima i napravljen da izdrži grube uslove okruženja u kome se može naći. Sa prečnikom kućišta od 42mm, debljinom 12.6mm a razdaljinom od luga do luga 50mm, na papiru će zaista delovati robusno. Međutim ovaj model izrađen je od titanijuma koji će mu dati potrebnu izdržljivost  a istovremeno će omogućiti da deluje prilično „lagano“ na zglobu sa težinom od svega 137 grama.

izvor: Seiko

Seiko je odlučio da zadrži dizajn izvornog modela sa bi-direkcionim bezelom sa kompas skalom, staklo koje pokriva brojčanik sada je safirno, tretirano antirefleksnim premazom kako bi obezbedilo laku preglednost iz bilo kog ugla. Krunica na satu je ušrafljujuća i obezbeđuje vodootpornost do 200m.

Izvor : Seiko

Brojčanik novog SLA071 modela fokus je stavio na preglednost, pa su časovni indeksi kao i kazaljke veliki, lako uočljivi i napunjeni Lumibrit-om koji će obezbediti jaku luminaciju u mraku. Kada je o boji brojčanika reč SLA071 ima gradijentan plavi brojčanik tako da je gornja polovina tamnija od donje. Kod Seika uvek postoji simbolika kada su brojčanici u pitanju a ovog puta je ona takva da tamnija boja gornje polovine brojčanika simbolizuje pogled u nebo sa vrha Mont Everesta, gde je na visini vazduh ređi i nema difuzne refleksije svetla pa nebo izgleda tamnije čak i na dnevnom svetlu. Od komplikacija na brojčaniku nalazi se samo datum na poziciji 3.

izvor: Seiko

Unutar kućišta SLA071 modela nalazi se in-house 8L35 kalibar, koji radi na 28.800 vibracija po satu tj na 4Hz i obezbeđuje rezervu rada do 50h uz dnevno odstupanje od +15 / -10 sekundi.

izvor: Seiko

Novi Seiko SLA071 Landmaster 30th Anniversary model dolazi na titanijumskoj narukvici u limitiranoj seriji od 1000 komada i biće dostupan za poručivanje od Novembra ove godine po ceni od 2.800 EUR.

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.