Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Seiko Prospex Landmaster 30th Anniversary

Seiko ove godine proslavlja 30 godina Landmaster modela i to reizdanjem kultnog modela.

Seikova Prospex kolekcija puna je važnih modela a Landmaster je deo ove kolekcije koji iako ima dosta ljubitelja važi za jedan od modela o kome se ne zna baš puno. Landmaster je lansiran 1993.godine i brzo je stekao poverenje svih avanturista i istraživača zbog svoje neosporne robusnosti i funkcionalnosti koja ga čini odličnim „tool watch“-om.

Izvor: Seiko

Ove godine Landmaster proslavlja 30 godina postojanja sa novim SLA071 limitiranim modelom. Sa ovim SLA071 Landmaster 30th Anniversary modelom, Seiko vraća dizajn koji je karakterisao najreprezentativniji Landmaster u istoriji. Prvi ikada napravljeni Landmaster 1993. godine, poznat kao referenca SBBW005 imao je ABS kinetički mehanizam. Robustan i ne previše atraktivnog dizajna, ovaj model bio je poznat po rotirajućem bezelu sa ugraviranim kompasom – alatom koji je bio od pomoći prilikom orijentacije u prirodi na osnovu pozicije sunca.

Izvor: Seiko

Novi SLA071 dostojan je naslednik izvornog modela, dizajniran po sličnim principima i napravljen da izdrži grube uslove okruženja u kome se može naći. Sa prečnikom kućišta od 42mm, debljinom 12.6mm a razdaljinom od luga do luga 50mm, na papiru će zaista delovati robusno. Međutim ovaj model izrađen je od titanijuma koji će mu dati potrebnu izdržljivost  a istovremeno će omogućiti da deluje prilično „lagano“ na zglobu sa težinom od svega 137 grama.

izvor: Seiko

Seiko je odlučio da zadrži dizajn izvornog modela sa bi-direkcionim bezelom sa kompas skalom, staklo koje pokriva brojčanik sada je safirno, tretirano antirefleksnim premazom kako bi obezbedilo laku preglednost iz bilo kog ugla. Krunica na satu je ušrafljujuća i obezbeđuje vodootpornost do 200m.

Izvor : Seiko

Brojčanik novog SLA071 modela fokus je stavio na preglednost, pa su časovni indeksi kao i kazaljke veliki, lako uočljivi i napunjeni Lumibrit-om koji će obezbediti jaku luminaciju u mraku. Kada je o boji brojčanika reč SLA071 ima gradijentan plavi brojčanik tako da je gornja polovina tamnija od donje. Kod Seika uvek postoji simbolika kada su brojčanici u pitanju a ovog puta je ona takva da tamnija boja gornje polovine brojčanika simbolizuje pogled u nebo sa vrha Mont Everesta, gde je na visini vazduh ređi i nema difuzne refleksije svetla pa nebo izgleda tamnije čak i na dnevnom svetlu. Od komplikacija na brojčaniku nalazi se samo datum na poziciji 3.

izvor: Seiko

Unutar kućišta SLA071 modela nalazi se in-house 8L35 kalibar, koji radi na 28.800 vibracija po satu tj na 4Hz i obezbeđuje rezervu rada do 50h uz dnevno odstupanje od +15 / -10 sekundi.

izvor: Seiko

Novi Seiko SLA071 Landmaster 30th Anniversary model dolazi na titanijumskoj narukvici u limitiranoj seriji od 1000 komada i biće dostupan za poručivanje od Novembra ove godine po ceni od 2.800 EUR.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.