Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Novi ženski (a i muški) Patek Philippe Aquanaut

Jedan (ali vredan) Aquanaut Luce i čak 5 Lady Nautilusa kojima su dijamanti sve!

Patek Philippe je u sportskim satovima malo eksperimentisao u prošlosti. Zaključak je da su Nautilus (1976.) i Aquanatu (1997.) jedini potrebni sportski modeli ovoj kompaniji. Nakon što su kupili mušku publiku shavtili su da neopravdano zapostavljaju dame te su za njih lansirali posebne serije: Lady Nautilus 2009. godine i Aquanaut Luce 2004.

izvor: Patek Philippe

Danas je Patek Philippe ne samo predstavio nove modele za dame (koje neretko nose i muškarci) već i ugradio novu komplikaciju u Aquanaut. Po prvi put imamo priliku da vidimo minut repeater (sat-gong) u jednom Aquanaut modelu bio on muški ili ženski. Da biste sa lakoćom pratili nastavak teksta upoznajte se sa izrazom Haute Joaillerie koji označava Patek Philippe satove vrhunske izrade gde prednjače dijamanti svih boja, vrsta i oblika.

izvor: Patek Philippe

Patek Philippe Aquanaut Luce “Rainbow” Minute Repeater Haute Joaillerie

Dve nove reference su zapravo jedna ista samo sa dijamantskom narukvicom (ref. 5260/1455R-001) ili na gumenom kaišu (ref. 5260/355R-001). Luce Aquanaut ima dimenziju od 39mm sa prepoznatljivim oblikom bezela u kućišta. Novitet pokreće automatski mehanizam, kalibar R27 kućne radinosti. koji je Patek unapredio modulom za minut repeticiju i učinio ovaj dijamantski model čudesnim.

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Mehanizam i komplikacija su najveće promene na ovom novitetu. Ipak svi će se ”uhvatiti” za dijamantski set za koji se Patek odlučio. Na modelu sa gumenim prljavo-roze Aquanaut kaišem nalazi se bezel sa baguettesečenim dragim kamenjem u dva reda: spoljašnji sa dijamantima i unutrašnji sa ”rainbow” safirima. Tako ukrašen bezel okružuje pave brojčanik sa ”snow setingsom’‘ (mnogo sitnih dijamanta jedni pored drugih) dijamantima na kojem se nalazi 12 safirnih indeksa dok je centralni deo brojčanika popločan krupnim bagetima.

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Kod modela referentne oznake 5260/1455R-001 brojčanik i kućište su isto setovani kao kod modela iznad dok je narukvica urađena drugačije. Brojčanik ima ukupnu težinu od 8.86 karata, dok se na narukvici nalazi dragog kamenja za 45.05 karata. Na narukvicu je smešteno čak 799 različitih baget-sečenih safira!

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Patek Philippe Aquanaut Luce “Rainbow” Minute Repeater Haute Joaillerie ref. 5260/1455R-001 u samom početku biće dostupan u tri salona: Ženeva, Pariz i London po ceni od 2.500.000 CHF!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.