Menu
satnaruci.jpg
Autor: Milos Djokic

Oris Divers “Seventy-Five”

Retro je ponovo IN !

Oris je nastavio svoj trend kolaboracija u 2023. godini, ovog puta sa Collective Horology koji su poznati po saradnjama sa najvećim svetskim brendovima poput IWC Schaffhausen, Zenith, URWERK. Montblanc i drugi. Ovoga puta su se Oris i Collective Horology udružili sa zajedničkim ciljem koji je glasio: “Stvoriti vintage diver“. A u tome su i te kako uspeli.

Izvor: Collective Horology

Pun naziv noviteta glasi Oris x Collective Horology Divers “Seventy-Five” , što nam jasno daje do znanja da je ovaj model inspirisan vintage vibe-om 70-ih. To je pre svega ostvareno jarkim, upadljivim bojama bezela i brojčanika, kao i two-tone narukvicom.

Izvor: Collective Horology

Divers “Seventy-Five” dolazi u čeličnom kućištu prečnika 40mm, ima razdaljinu od luga do luga 48mm i debljinu od 12.8mm, što su zaista skladne dimenzije za jedan ronilački model sata. Bezel na satu je unidirekcioni i ima upadljivu bronzanu nijansu koje je odlično iskombinovana sa bronzanim centralnim linkovima na 3 link narukvici.

Izvor: Collective Horology

Kada je o brojčaniku reč, on je na ovom novitetu zaista nešto posebno. Naime brojčanik je u centralnom delu narandžaste boje dok ka obodu dobija crvenu nijansu, duž koje se nalaze arapske časovne oznake 12,3,6 i 9 koje su urađene po uzoru na Orisov “Sixty-Five” diver. Časovna i minutna kazaljka kao i preostali časovni indeksi imaju luminiscenti premaz, a staklo koje štiti brojčanik je safirno. Ušrafljujuća krunica garantuje vodootpornost do 100m.

Izvor: Collective Horology

Kada je mehanizan Oris Divers “Seventy – Five” modela u pitanju, on je zaista izvanredan bez preterivanja. U pitanju je automatski Calibar 400, koji radi na 28,800 vibracija po satu tj. na 4Hz i pri tome obezbeđuje impresivnih 120h rezervne snage rada odnosno 5 dana. Šteta bi bilo ne videti ovakav kalibar ali na svu sreću Oris je mislio i na to, pa je kućište sata transparentno.

Izvor: Collecive Horology

Oris x Collective Divers “Seventy-Five” dolazi kao limitirani model u 250 primeraka sa najavljenom cenom od $4500. Za više informacija o novitetu posetite Collective Horology sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.