Menu
satnaruci.jpg
Autor: Dušan Tadin

Novi Zodiac nas vraća u osamdesete!

Zodiac i Rowing Blazers predstavili su sjajan novitet!

Ovo nije prva saradnja brenda Rowing Blazers sa nekim proizvođačem ručnih satova, do sada su se na ovaj potez odlučili zajedno sa Seikovim modelima iz 5 sports serije i Tag Heuerom sa modelom Carrera. Ovoga puta Zodiac i Rowing Blazers zajedničkim snagama plasirali su novi GMT sat inspirisan jednim od sjajnih filmova 80-ih, Trading Places, a ovo najnovije  limitirano reizdanje Super Sea Wolf World Time GMT definitivno ima jedinstven dizajn u odnosu na ostale modele.

Prečnik kućišta izrađenog od nerđajućeg čelika iznosi 40mm, što ga čini izuzetno prijatnim za nošenje, visina je 13,6mm, dok je vodootpornost klasifikacije 20ATM (200M) za šta su zaduženi ušrafljujuća potpisana krunica i poklopac kućišta. Ovaj model pokreće Zodiac-ov novi in-house automatski mehanizam kalibra STP7-20 sa prikazom vremena i datuma upotpunjen tradicionalnim univerzalnim praćenjem srednjeg vremena po Griniču (nezavisna GMT kazaljka).

Izvor: Zodiac

Svetsko vreme

Sat je izrađen sa crnim brojčanikom na čijim se ivicama nalazi beli 24-časovni prsten koji služi za prikazivanje druge vremenske zone koji je uparen sa rotirajućim bezelom za svetsko vreme na kome je označeno 27 globalnih gradova u prepoznatljivoj plavoj nijansi Roving Blazers-a. Super-LumiNova iluminacijom na kazaljkama i markerima za sate zadužena je za lakše očitavanje vremena dok ste u mraku. Prikaz datuma smešten je na poziciji 3 kao i kod prethodnih reizdanja ovog modela.

Izvor: Zodiac

Po čemu se izdvaja od ostalih?

Ono što ovaj sat čini drugačijim od ostalih iz porodice Super Sea Wolf World Time je prepoznatljivi logotip  Rowing Blazers-a na brojčaniku smešten kod pozicije 6. Sat poseduje Zodiac-ovu klasičnu narukvicu od nerđajućeg čelika sa 5 segmenata koja je široka pri lugovima 20mm, a ograničeno izdanje takođe uključuje dodatni kaiš napravljen od 100% reciklirane okeanske plastike sa prepoznatljivom cik-cak trakom Rowing Blazers-a i kopčom od nerđajućeg čelika.

Izvor: Zodiac

Cena i dostupnost

Cena ovog modela iznosi 2.195$, a limitiran je na 282 komada što verovatno opravdava blagi porast cene u odnosu na specifikacije prethodnog modela, ali na kraju dana ovaj sat je zabava, a za onoga ko želi da se nečim razlikuje od ostalih ili je fan motiva kojima je inspirisana ova kolaboracija, novi Zodiac sigurno neće biti loš izbor za kupovinu. Sa druge strane, ukoliko volite vintage satove, a brinete zbog njihove izdržljivosti, evo prilike za jedan priuštiv vintage inspirisan model!

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.