Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Oris X Bracenet – sat inspirisan dubinom

Novi Oris sa odličnim karakteristikama i sjajnom cenom!

autor-saradnik: Miloš Đokić

Nedavno je Oris izbacio novitet, ali ovoga puta u tome nije bio sam. Naime, udružili su snage Bracenet-om, kompanijom koja je poznata po izradi narukvica, torbi i privezaka. Sada je debitovala po prvi put i u izradi brojčanika, koji su izrađeni od recikliranih ribarskih mreža. Ideja za tako nešto došla je nakon izvlačenja mnoštva zaboravljenih ribarskih mreža sa morskog dna.

Oris X Bracenet mood; izvor: Oris

Dva Oris X Bracenet noviteta Aquis Date-a dolaze u dve dimenzije: 43.5mm i 36.5mm i oba su izrađena od 316L nerđajućeg čelika. Vizuelno su identični jer oba dolaze sa unidirekcionim bezelima i sivim keramičkim insetima, ušrafljujudim krunicama i parcijalnim čuvarima krunica.

izvor: Oris

Model u dimenziji od 43.5mm nosi referentnu oznaku 733 7730 4137 07 8 24 05PEB i to je model koji će odlično stajati ljudima sa većim obimom zgloba i koji vole osećaj robusnosti na ruci s obzirom da ima razdaljinu od luga do luga čak 50mm i debljinu kućišta od 12mm. Oris je mislio i na one sa manjim obimom zgloba jer dimenzija od 36.5mm (referenca 733 7770 4137 07 8 18 05P) ima lug-to-lug rastojanje od svega 42.5mm i debljinu kućišta od 12.5mm i to je dimenzija koja de izgledati dosta svedenije i skladnije na vedini zglobova.

izvor: Oris

Staklo na modelima je safirno, tretirano anti-refleksnim premazom i zaobljeno, dok je poleđina kućišta je transparentna i zaštićena je mineralnim staklom. Narukvica je standardna tri-link narukvica sa poliranim krajnjim i brušenim središnjim linkovima i poseduje zaštitnu preklopnu kopču a modelu od 43.5mm pridodata je i „ronilačka ekstenzija“. Vodootpornost kod oba modela je klasifikovana kao 300m, odnosno 30bar što nam govori da su u pitanju profesionalni ronilački modeli.

izvor: Oris

Ono na šta treba „potrošiti“ koju reč više jeste brojčanik. On ima lepu zelenu boju, koja je dobijena tako što su zelene, plave i bele ribarske mreže bile podvrgnute procesu topljenja do dobijanja sirovina za izradu brojčanika. Nakon toga materijal je bio dalje obrađivan i presovan u kalupe debljine svega 0.3mm od kojih su izađivani brojčanici bez dodataka filera, aditiva i lepkova. Zbog ovakvog načina izrade, svaki brojčanik poseduje specifičnu šaru, kao „otisak prsta“ i ne postoje dva identična

Oavko lepu harmoniju boja narušio je prozor za datum koji se nalazi na poziciji broj šest. Podloga je bele sa crnim fontom koji se veoma lako očitava iako na safirnom staklu ne postoji uvećanje.

izvor: Oris

Na brojčaniku su svi časovni indeksi, časovna i minutna kazaljka, kao i lolipop sekundara, ispunjeni Super – LumiNovom, što garantuje jaku luminaciju, kakva se i očekuje od jednog diver sata. Kada je o mehanizmu reč treba reći i to da se unutar Oris X Bracenet Aquis Date-a nalazi se Oris 733 kalibar, koji je u osnovi Sellita SW 200-1 i radi na 28.800 vibracija po satu , što obezbeđuje 38h rezervne snage.

izvor: Oris

Najavljena cena za Orisove novitete je 2.350 CHF. Za više informacija posetite Orisov sajt.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.