Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

Ovaj Gshock morate probati !

Verujem da do sada niste uživo videli Jason-a, koji je sve samo ne obični G-Shock!

U videu na Youtube-u sam predstavio 5 najluđih G-Shock modela koje novac može kupiti na našim prostorima. Svaki sa svojim specifičnim kvalitetom, svaki na ovaj ili onaj način odskače iz mase. Doduše da budem iskren, dugo je trajala borba u meni kojih 5 modela da odaberem. Znam da sam izostavio mali milion kul satova iz ponude koju S&L Jokić ima, a moram priznati da mi nisu olakšali, jer im je asortiman svetski. No, od tih 5 modela, konkretno kockica u setu sa još dve narukvice, Džejsona, zlatnog Casioak-a, Frogmana i Gsquad-a, nekako mi se najviše ističe Džejson.

Ružno pače – ref. G-B001MVE-9ER

Svi modeli koje sam odabrao su manje ili više očekivani – imajući u vidu da sam vam već predstavio luksuznu MTG seriju, logičan splet je bio da u top 5 uključim neku varijaciju kockice i neku varijaciju Casioak-a. Iza toga je moj omiljeni Frogman, ali o tom satu je toliko napisano i toliko je kultni model u zajednici ljubitelja Casio satova da je možda malo pase pričati o njemu.

izvor: Casio

Džejson je, s druge strane, baš ’’ružno pače’’. E sad, ako se neko seća Andersenove bajke, ružno pače je izraslo u prelepog labuda. Nekako, s ovim modelom može da se napravi paralela. Kada je inicijalno predstavljen DW-001, bio je dočekan s podeljenim mišljenjem, najpre zbog svoje estetike. Bio je prepun funckija, tu nema sumnje, jedan od inovativnijih u svoje vreme, sa termometrom i prikazom izlaska i zalaska sunca kao nekim koje su se isticale. Zapravo, zbog prednje maske kroz koju je ovaj časovnik merio temperaturu je dobio i nadimak Džejsonpo hokejaškoj masci koju je u filmu ’’petak trinaesti’’ nosio masovni ubica.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Po čemu je dobio nadimak dovoljno govori o mišljenju javnosti vezano za ovaj model. No, s vremenom se Džejson zavukao u srca ljubitelja G-Shock-ova kao jedan od modela koji je apsolutno nesvakidašnji, drugačiji, poseban. Ta estetika ga je na kraju i proslavila.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Verno reizdanje

Pre svega, moram da skinem kapu Casio-u kao kompaniji što su oživeli ovaj model, posebno na način na koji su to uradili. Ovaj model je postojao u čak 28 boja! Ono što je Casio napravio, da ne bi ponovio Casioak sa 200 varijacija, jeste da su predstavili modularno kucište!

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Znači, osnova je kućište od nerđajućeg čelika, šareno i ludo, a zatim se na par klikova menja bezel, menja se narukvica, i dobija se pregršt različitih varijacija što se tiče boja, pa čak i različitih materijala, obzirom da su bezeli od resin gume. Najlepša varijanta po meni je skroz žuta, koja doslovno ”vrišti na ruci”.

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Da se razumemo, ovo je ’’big boy’’ – dužina od luga do luga je 50,3mm, prečnik je 47mm a debljina 18,7mm. No, kao i svaki G-Shock, on se nosi ’’oversized’’ što je i normalno. Kao lugovi sa strane narukvice vire držači iste koji su na ovom satu crvene boje i daju odličan kontrast prikazanom. Layout brojčanika je jednostavan sa digitalnim displejem na donjoj poziciji koji se lako očitava (kao i svaki G-Shock).

izvor: Sat na Ruci Watch Media

Poenta ovog sata nisu dimenzije, nisu funkcije – poenta je da je drugačiji, zabavan. Poenta je da, kao što sam već rekao u videu, ukoliko dovoljno duboko tragate kroz neverovatan asortiman koji Casio ima, naletećete na ovakav dragulj. I apsolutno sam siguran da ćete uživati u njemu svakog dana.

Cena u S&L Jokić-u je 47.080 RSD.

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.