Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Pet novih Patek Philippe Nautilusa!

U referenci i kućištu napravljenom za dame, ali….

Nakon predstavljanja Aquanaut Luce Rainbow koji je prvi Aquanaut sa minut repeticijom na red su došli i Nautilusi. Patek Philippe polako menja preferencije i sve više radi na gemstone modelima koji nemaju veliku publiku a ni obožavaoce. U nastavku pišem o svih pet noviteta u okviru Lady Nautilus serije.

Patek Philippe Nautilus Haute Joaillerie References 7118/1451G-001, 7118/1452G-001 and 7118/1453G-001. 

Predstavljeno je ukupno 5 novih Lady Nautilusa: tri modela u iced-out izvedbi i dva modela u roze zlatu sa ljubičastim brojčanikom. Setovanje dijamanata na prva tri modela je po istom paternu: dijamanti i safiri iskorišćeni su da se popločaju brojčanik i narukvica. Patek je upotrebio tri safira za tri modela: crveni, zeleni i plavi. Najviše pažnje posvećeno je kućištu i dijamantima na njemu.

izvor: Patek Philippe

Karataža upotrebljenog dragog kamenja je zaista impresivna: 283 dijamanta: 1.07 karata na brojčaniku; 12 safira težine 0.37 karata koji služe kao časovni markeri. Na kućištu je raspoređen 241 dijamant: 1.08 karata (baš na kućištu); 367 dijamanata na bezelu od : 2.28 karata. Na narukvici je 976 dijamanata: 4.38 karata i 497 safira sa 3.93 karata.
To nas dovodi do magične brojke od čak 1.500 dijamanata (6.53 kt) i 876 safira (6.58 kt). Da, Patek Philippe je za jedan Lady Nautilus upotrebio 2.376 komada dragon kamenja!

izvor: Patek Philippe

Posebnu pažnju obratite na patern safira i dijamanata na bezelu i centralnom linku narukvice! Lady Nautilus u tri iced-out varijante napravljen je u kućištu od 35mm čija je osnova urađena od belog zlata sa talasastim brojčanikom i veoma čudnim kazaljkama (nikako da se naviknem na njihov oblik iako su one rezervisane za dame). Koji od ova tri umetnička dela biste pre odabrali?

izvor: Patek Philippe

Sat pokreće mehanizam kućne radinosti kalibar 26-330 S koji se nalazi dugo u ovom kućištu. Patek nije kao u slučaju novog Aquanauta radio na novim komplikacijama za Lady Nautilus koji nema ni funkciju datuma. Ceo akcenat je igri dijamanata i safira!

izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe
izvor: Patek Philippe

Cena je još uvek nepoznata ali ako mogu da sudim po ceni Aqauanaut Luce Rainbow ovi Nauitlusi neće biti jeftiniji od 2 miliona CHF!

Patek Philippe Lady Nautilus ref. 7010R-013 I ref. 7010/1R-013

Na red dolaze i dve reference istog noviteta: 32mm veliki roze zlatni model sa ljubičastim brojčanikom i dijamantskim bezelom. Za razliku od svih 5 prethodnih noviteta iz ovog teksta ovaj najmanji od svih poseduje funkciju datuma na poziciji 3. Ova dva modela su možda i najnošljivija od svih 8 noviteta.

izvor: Patek Philippe

Kada na sat stavite preko 2.000 dijamanata i safira ne može se reći da je to previše. To je bio cilj i želja. Klijentela za ovo postoji a mi koji ovo čitamo (i pišemo) to nismo te ne bi trebalo mnogo da se upuštamo u raspravu da li je ovo Pateku potrebno ili ne.

izvor: Patek Philippe

…ali šta bi dame odabrale od svega ovoga?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.