Menu
satnaruci.jpg
Autor: Aleksandar Šaćirović

TAG Heuer proslavio 60 godina Carrera hronografa!

Vintage sat po modernim standardıma!

Kakav nam se period sprema! Ovo doba godine je omiljeno za ljubitelje satova, jer se održavaju
mnogobrojne manifestacije u kojima veliki brendovi otkrivaju svoje novitete. Imajući u vidu da je počela LVMH nedelja satova u Singapuru, mnoštvo brendova je već krenulo da izbacuje nove modele, a definitivno je da ove godine prednjači Tag Heuer!

izvor: TAG Heuer

Heuer posle 60 godina

Naime, odmah iza fantastičnog Aquaracer-a u titanijumu i mehanizma na solarno punjenje, TAG je zaronio u svoj katalog i predstavio re-izdanje fantastičnog Carrera hronografa! Naime, model po kome je TAG uradio omaž jeste 2447SN, jedan od najlepših i najomiljenijih panda hronografa ikad. Nova panda je predstavljena kao limitirano izdanje u 600 komada, proslavljajući 60 godina od lansiranja slavnog modela.

izvor: TAG Heuer

Kućište je 39mm, izrađeno u nerđajućem čeliku, sa uglavnom poliranim površinama sa dva dugmeta koja
kontrolišu hronograf, i krunicom koja omogućava 100 metara vodootpornosti. Preko cifera je ‘’box domed’’ safirno staklo koje svojom distorzijom po ivicama daje vintidž osećaj ovom satu. Narukvica je blago neprimetna, ali crna ‘’rally-style’’ koža komplimentuje kompletnom dizajnu. Kopča je jako interesantna, i vidi se da joj je dizajn tim Tag Heuer-a posvetio posebnu pažnju.

izvor: TAG Heuer

Brojčanik i mehanizam

‘’Zvezda večeri’’je definitivno panda cifer, koji je srebrne boje (da, pande nisu srebrne, ali shvatate poentu) sa sunburst završnicom, koja (namerno) izgleda kao da je grubo odrađena, kako bi se videla tekstura. Podbrojčanici daju još jednu dubinu ciferu, urađeni su crnoj boji sa radijalnom završnicom. Ono što mi se veoma dopada jeste da su i kod brendiranja ostali dosledni originalnom 2447 modelu, te je zadržan stari logo, bez ‘’TAG’’. To po mom mišljenju dodaje estetici sata, nekako mu priliči.

izvor: TAG Heuer

Mehanizam koji pokreće ovaj model je Calibre HEUER 02 kojim je TAG i ranije pokretao svoje skupocene
modele. Automatski je, radi na 28,800 bph, i ima 80 sati rezerve. Mehanizam je ukrašen sa Côtes de Genève, ima crni rotor, i najlepše u svemu tome jeste što će vlasnici ovog sata moći da uživaju u svemu tome kroz pozadinu koja je izrađena od safirnog stakla.

izvor: TAG Heuer

Moj komentar

Nešto što sam ostavio za kraj jeste cena. Razumem da je ovo 60-godišnjica originalne Karere, sat izgleda
apsolutno sjajno i siguran sam da je svaki ljubitelj duboko uzdahnuo kada je video ovaj sjajni spoj modernih specifikacija sa staromodnim dizajnom, ali 7.400 USD ulazi u rang hronografa koji su sertifikovani hronometri, i takođe imaju sjajne specifikacije. No, na stranu cena, siguran sam da TAG neće imati apsolutno nikakvih problema sa prodajom ovog modela, te će svaki budući vlasnik apsolutno uživati u ovoj prekrasnoj pandi.

izvor: TAG Heuer
Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.