Menu
satnaruci.jpg
Autor: Jovan Jovanović

Novi Rolex 1908 (slike i cena)

Šta je Rolex 1908 ?

Sa lica mesta naš dopisni član i osnivač, udarna igla tima Sat na uci, javlja novitete. Svi pogađaju, svi isčekuju, svi gledaju i prate. Svi čekaju. Prvi štih – Guinness (GMT Master II u kombinaciji žuto zlato – čelik na jubilee narukvici; Drugi štih – open case Daytona; Šareni OP; DayDate nova boja, najlepši Sky-dweller ikada napravljen; 40mm Explorer, Yacht-Master 42 u titanijumu; još jedan Cellini.

Ne, polako, nije Cellini. Kako?

Rolex je predstavio svoj potpuno novi model (novog imena) poznatog izgleda. Izvor : Rolex

Zbog toga možda prvo treba reći: nije Cellini, već potpuno nov model. Što bi značilo da je Cellini i zvanično mrtav. Ili primerenije reći Cellini je kapitulirao. Rolex nema časovnik sa moonphase komplikacijom.

Otvorena pozadina kućišta na novom 1908. Izvor : Rolex

Godina 1908: Hans Wilsdorf prelazi u Švajcarsku i registruje brend Rolex. Tada počinje sve.

Sam sat inspirisan je dizajnom prvog Oyster Perpetual modela koji datira iz 1931. godine. Zabune nema: 1908 je pravi dress watch. Prečnika 39mm u belom ili žutom zlatu, belog ili crnog cifera, dolazi sa novim mehanizmom oznake: 7140, i transparentnom pozadinom. Prvi ikada novi model Rolex-a koji dolazi od starta transparentnom pozadinom.

Mala sekunda, oznake na 9, 12, 3, nema luminacije, nazubljeni bezel, lolipop kazaljka. Svi obavezni elemetni dress watch-a su tu.

Najbliže savršenom dress satu koji Rolex ima u svojoj postavci. Izvor : Rolex

Kroz transparentnu zadnju stranu vidi se novi mehanizam 7140, a na njemu se ima šta i videti. Ženevski talasi, zlatan probušen rotor, koji dozvoljava da se mehanizam vidi iz svih uglova. Rolex je ovim mehanizmom ponosan, jasno se stavlja do znanja.

Lep od pozadi skoro koliko i spreda. Izvor : Rolex

Nama je ovaj sat poznat i ne čini nam se možda previše uzbudljivim, ali Rolex gleda u budućnost. Danas je rođen jedan novi model, koji ima (nama) poznat izgled ali stari zadatak. On treba da predstavi budućim generacijama ideju da bi Rolex imao šta da kaže i u Haute Horlogerie svetu. To je stepenica iznad modernih, luksuznih ultimativnih ,,tool“ satova.

Haute Horlogerie je mesto gde nema gusaka u magli.

Model u Žutom zlatu izgleda vanvremenski. Izvor : Rolex

Godine 2123 model 1908 će možda biti časovnik koji će biti Rolex-ova Calatrava. Možda baš danas mi možemo biti svedoci stvaranja istorije.

Možda smo mi baš danas sa blagim, kiselim osmehom gledali model 1908, ne shvatajući da smo trodimenzijalni, umesto da shvatimo da smo videli rađanje jednog novog života pred kojim je sve nepoznato, ali i sve dostupno.

Kada vam nešto smeta ili vam se ne dopada, samo zamislite svet u kom to ne postoji. Da li bi svet bio bolji bez 1908? Svakako da ne bi. Zato dobrodošao 1908, čeka te rudarska sudbina i zbog toga i rudarski pozdrav.

Brend: Rolex
Model: 1908
Referenca: 52508 / 52509
Materijal kućišta: Žuto zlato/ Belo zlato
Narukvica: Kožna
Prečnik: 39mm
Tip stakla: Safirno staklo sa antirefleksivnim premazom
Vodootpornost: 50m (5 bar)

MEHANIZAM:

Kalibar: 7140
Rezerva snage: 66h
Način pogonjenja/navijanja: Automatsko navijanje

CENA I DOSTUPNOST:

Cena: Belo zlato 23,050 EUR ; Žuto zlato 21,850 EUR

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.