Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova vozača Formule 1 (1. deo)

Ako se negde nose dobri satovi to je onda F1!

Formula 1 ili MotoGP? Šalim se, nećemo sada o tome jer je to veoma pipava tematika. Za koju god stranu da se opredelite jedno je sigurno – više će vozača F1 moći da nabroji prosečan pratilac sporta nego vozače MotoGP. To mi je pomoglo u odluci da prvo napišem tekst i snimim video o satovima koje nose vozači u Formuli 1.

Max Verstappen (Red Bull)

Počinjem od aktulenog i trostrukog šampiona koji dolazi iz Holandije. On je zaštitno lice brenda TAG Heuer, brenda koji ima duboko pušteno korenje u moto sportovima. Da sam vas pitao da pogađate koji njihov model su odabrali da daju Verstappenu da promoviše verujem da bi 9 od 10 vas tačno odgovorilo: Monaco. Legendarni sat o kojem smo nedavno pričali na Youtube kanalu. Ipak Max je, kao šampion F1 morao da dobije specijalni model. Njegovu ruku krasi TAG Heuer Monaco Chronograph ‘Skeleton’, novitet od ove godine sa skeleton ciferom i plavim detaljima, dimenzije 39x39mm. Ovaj sat u radnjama košta 11.000 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Zanimljivo je da vozač njegovog renomea nosi satove ulaznog luksuza dok pojedine njegove kolege nose satove i od par stotina hiljada evra. Da nije sve u sponzorst u pokazao nam je i ona, baš kao i Erling Haland sa Breitlingom: Verstappen u privatnoj kolekciji ima platinum Daytonu sa baguettima, zlatnu Daytonu na Oysterflexu sa zlatnim ciferom i keramičkim bezelom i Patek Philippe Aquanaut ref. 5968G, koje nosi isključivo privatno.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog
izvor: Sat na Ruci Instagram nalog
izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Esteban Ocon (Alpine)

Francuski vozač i francuski brend na ruci. Esteban Ocon odlučio je da brani boje svoje zemlje na svim frontovima te je postao zaštitno lice francuskog brenda Bell & Ross. Na njegovoj ruci možete videti mnogo različitih modela iz serije BR, a najlepši je svakako novi zeleni model oznake BR 05 Skeleton. Ovaj sat ima prečnik 40mm, čelično kućište, zeleni skeleton brojčanik čija se boja poklapa sa bojom kaiša. Zanimljivo da Ocon bira isključivo modele na gumi ili koži, iako ovi satovi originalno dolaze na integrisanoj metalnoj narukvici. Cena ovog sata u radnji je oko 7.000 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Valtteri Bottas (Alfa Romeo)

Neki vozači menjaju brendove kako menjaju timove. Dok je bio vozač Mercedesa nosio je IWC modele jer su ove dve kompanije duog u saradnji. Otkako je postao vozač Alfa Romeo F1 tima na njegovoj ruci možemo da vidimo jedan veoma specifičan brend sa kojim Alfa Romeo ima saradnju. U pitanju je Rebbelion, futuristički satovi nalik Richard Mille. Oni su za Bottasa uradili model pod nazivom Rebbelion Valtteri Bottas C43, karbonski 38.5×41.55mm veliki sat sa skeletonizovanim brojčanikom. Model je limitiran na 50 primerak i košta 65.000 CHF.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Charles Leclerec (Ferrari)

A sada ”pravi” Richard Mille. Ferrari ima ugovor sa ovom kompanijom te njihovi vozači nose RM satove uvek i svuda. Ne možemo videti Leclerca i Sainza da privatno nose nešto drugo. Čak je Sainz nedavno zamalo bio opljačkan u centru Milana ali je uspeo da stigne i savlada lopova i da ga zadrži dok ne dođe policija. Leclerc nije bio te sreće kada mu je prošle godine ukraden Richard Mille RM67-02 vredan 300.000 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Ono što Leclerc sada najčešće nosi je Richard Mille RM 72-01 ”Lifestyle” Flyback hronograf. Ovaj 38.4×47.5mm veliki sat proizvodi se od titanijuma, pokreće ga automatski mehanizam a cena je 188.000 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Piere Gasly (Alpine)

Još jedan francuski vozač i brend iz te zemlje. Baš kao u slučaju Estebana Ocona i Gasly nosi Bell & Ross BR 05 Chrono sa crnim brojčanikom i prečnika 42mm. Za razliku od zemljaka on se odllučio za metalnu verziju sa veoma udobnom narukvicom. Cena ovog sata je oko 8.000 evra. Ipak Gasly je ljubitelj boljih satova te u svojoj kolekciji poseduje Cartier Santos L u čeliku, Audemars Piguet Royal Oak 41mm takođe u čeliku i mnoge druge luksuzne satove.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Interesantno, na početku profesionalne karijere u dok je vozio za Scuderia Alpha Tauri tim nosio je sat koji će vas sve iznenaditi: Casio Edifice EQB-1100AT! Casio je svoju Edifice kolekciju progurao toliko daleko da budu u saradnji sa Alpha Taurijem i za tu priliku izradio niz limitiranih Edifice modela. Gasly je nosio čelični sat prečnika 45mm i debljine od svega 9.5mm. Cena ovog modela je oko 150 evra.

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

Carlos Sainz (Ferrari)

Kao u slučaju Leklerca i Carlos Sainz Jr nosi brend koji je sponzor njihovom timu: Richard Mille. Nedavno je zamalo bio opljačkan baš sa ovim satom na ruci. Sačuvao je svoj RM 67-02 ”Alexander Zverev” te ga i sada nosi. Ovaj sat je specifičan po tome što ga je RM napravio 2018. godine kada je Zverev sa 21. godinom bio u top 3 tenisera sveta. Verovali su da je on budući Nadal te su mu napravili sat u 5 Grade titanijumu težak svega 32 grama. Cena ovog sata je magičnih 500.000 evra!

izvor: Sat na Ruci Instagram nalog

No Comments

    Ostavi komentar

    Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.