Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Prvi automatski Richard Mille za dame!

Šest svetskih čuda koja su namenjena isključivo ženama!

Napokon smo i ovo doživeli. Richard Mille je poznat svetu satova kao kompanija koja izrađuje napredne modele sa jednim od najboljih mehanizama koristeći materijale koje niko drugi ne koristi. Nešto kao Formula 1 bolid u svetu satova-napredno da naprednije ne može. Međutim to sve važi za muške modele, jer su ženski bili zapostavljeni veoma dugo. Sve do danas.

Novi Richard Mille RM07-04

Pre svega par dana ova kompanija je svetu satova predstavila novi model pod oznakom RM07-04 koji je urađen u saradnji sa čak 6 dama iz različitih sfera interesovanja. To je odlika Richard Mille koji bira specifične ličnosti koje svojim karakterom mogu da iznesu njihove satove. Ovaj novitet urađen je u saradnji sa: Aurora Straus (profesionalna trkačica), Ester Ledecká (snouborderka i skijašica), Margot Laffite (vozačica trka i voditeljka), Yuliya Levchenko (atletičarka-skok u vis), Nelly Korda (golferka), Nafi Thiam (atletičarka-višeboj).

Komponentne automatskog mehanizma; izvor: Richard Mille

Počeću od specifikacija ovog sata: dimenzija sata je 30.5mm širina, dužina je 45mm dok je debljina kućišta 10.35mm. Kućište 5 modela napravljeno je od Quartz TPT (materijal koji je zaštitni znak Richard Mille) i jedan model u Carbon TPT. Kaiš je od tekstila jake boje, koja uglavnom stvara kontrast boji kućišta, a vodootpornost je 50m.

Rotor kalibra CRMA8 je napravljen od platine; izvor: Richard Mille

Pored standardnih RM specifikacija iznad moram se osvnruti na 3 veoma važna detalja u vezi ovog sata. Prvi se odnosi na automatski mehanizam sa platinastim rotorom, kalibar CRMA8 sa rezervom rada od 50 časova sa dve osnovne funkcije prikaza sati i minuta, takozvani time-only sat. Ali Richard Mille ne bi bio na vrhu kada ne bi napravio neku skrivenu stvar. Na poziciji 4 se nalazi funckionalno dugme kojim vlasnik sata odabira funkciju na krunici: N za neutralnu poziciju, H za Hand-podešavanje vremena i W za Winding-navijanje mehanizma putem krunice.

Dogma na poziciji 4 na kućištu i tri funkcije na poziciji 6 na ciferu, izvor: Richard Mille

Druga i treća stvar koje idu zajedno jesu težina ovog sata i njegova izdržljivost. Pazite sada ovo: RM07-04 težak je svega 36 grama (”čak 6 grama” je teži od Nadalovog RM27-04) a može da podnese silu od čak 5.000 Gravitacija! Pitate se kako sat težak kao ključevi za kola može da podnese silu koju može da izdrži borbeni avion? E pa to je Richard Mille.

Novi Richard Mille RM07-04

Cena svakog od 6 noviteta iznosi 175.000 evra i proizvodnja neće biti limitirana.

Ne smem da zaboravim da vam predstavim i dame koje su u saradnji sa RM diajnirale svoje satove i koji model se na koju od njih odnosi. Slike su ispod a vi donesite odluku koja dama je izabrala najlepši RM07-04.

Nafi Thiam i njen RM07-04; izvor: Richard Mille
dominiraju roze i zelena boja; izvor: Richard Mille
Margot Laffite i njen RM07-04; izvor: Richard Mille
naradžasta i crna; izvor: Richard Mille
Yuliya Levchenko i njen RM07-04; izvor: Richard Mille
baby roze i plava; izvor: Richard Mille
Nelly Korda i njen RM07-04; izvor: Richard Mille
bela i ljubičasta; izvor: Richard Mille
Ester Ledecka i njen RM07-04; izvor: Richard Mille
crna i zelena; izvor: Richard Mille
Aurora Straus i njen RM07-04; izvor: Richard Mille
krem i siva; izvor: Richard Mille

Stay kažete, koji je najlepši novi RM07-04?

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.