Menu
satnaruci.jpg
Autor: Strahinja Đorić

Defile satova budućih šampiona sveta-Qatar 2022

Borba van terena pripada Messiju i Hari Kejnu!

Nakon teksta u kojem sam pisao šta nose reprezentativci Srbije na SP u Qatar 2022. godine, tražili ste da obradim istu temu na ostalim fudbalerima. Hvala vam na tome, jer kada sam počeo mini-istraživanje video sam tu ima mnogo toga da se kaže i pokaže, te vam danas predstavljam šta nose najveće zvezde ovog prvenstva i možda budući šampioni sveta!

Lionel Messi

U prethodnom tekstu na ovu temu držao sam se stava da na SP ne treba nositi skupocene satove, jer nikada se ne zna (iako je Doha jedan od najbezbednijih gradova na svetu). Međutim, većina fudbalera ponela je na prvenstvo sveta svoj ručni sat, a oni najbolji među njima su poneli najskuplje. Kapiten Argentine poneo je dva sata (za sada smo toliko uočili). Prvi je Rolex Day-Date reference 228206, napravljen u platini sa glečer plavim ciferom. Platinasti Rolexi spadaju među najređe i najlepše, a i među najskuplje. Ovaj 40mm veliki sat sa rimskim indeksima više nije u proizvodnji te ću vam navesti njegovu cenu na sekundarnom tržištu: oko 75.000 evra!

Drugi sat koji je Messi poneo u Qatar je Patek Philippe Nautilus ref. 5740. Ovo je pravi Nautilus Perpetual Calendar sat (Jovan je ukratko u svom tekstu objasnio ovu funkciju), prečnika 40mm napravljen u belom zlatu. Spada u grupu retkih Nautilusa, jer uglavnom dominiraju čelične reference 5711, 5712 i 5726. Imajući u vidu retkost i samu funkciju plus belo zlato, cena od 270.000-300.000 evra je opravdana za ovaj model. Napominjen da je ovo cena sata van radnje.

Instagram: Sat na Ruci

Cristiano Ronaldo

Portugalski superstar izazvao je tektonske poremećaje i u svetu satova. U međuvremenu ostao je bez kluba, postigao za sada jedan pogodak na SP u Qataru i svetu predstavio prvu kolaboraciju u svetu satova. Gajeći ekstravagantan stil u kojem dominiraju dijamantski satovi preveliki za ručni zglob bilo je i za očekivati da će se nešto ovako dogoditi. Naravno, trenutak u kojem se našao Ronaldo najbolje je iskoristio njegov prijatelj, a ujedno osnivač i vlasnik kompanije Jacob and Co i Ronaldu ponudio saradnju koja se ne odbija. Više o svemu pročitajte u tekstu ovde.

Instagram: Sat na Ruci

Zajedno su dizajnirali i napravili 4 modela u okviru kolekcije Epic X, koja predstavlja jednu od ulaznih kategorija satova firme Jacob and Co. Ronaldo je u Qatar poneo onaj najskuplji od sva četiri-Jacob&Co Epic X ”Flight of CR7” u roze zlatu i sa 26 bagguette sečenih dijamanata na bezelu, ukupne karataže od 4.26 karata. Cena ovog sata u radnji će biti 145.000 evra!

Kilian Mbappe

Napadač Francuske je duži niz godina zaštitno lice brenda Hublot. U meču protiv Australije osvojio je nagradu za najbolje igrača utakmice i tom prilikom je nosio sat. Kao što to rade pravi ambasadori Mbappe je prvo otišao do svlačionice, presvukao se i stavio sat na ruku (dok su drugi igrači sa MOTM nagradom primili istu goloruki) i ispozirao sa ”peharom”. Na ruci mu je bio Hublot Spirit of Big Bang King Gold na gumenom kaišu. Cena ovog sata je oko 43.000 evra.

Instagram: Sat na Ruci

Christian Eriksen I Simon Kjaer

Jedan od najboljih danskih igrača i zamenik kapitena poneo je Rolex Daytona 116500LN, popularna ”Panda Ceramic”. Ovaj sat su poneli i reprezentativci Srbije Dušan Vlahović i Filip Mladenović, a cena sata na sekundarnom tržištu je oko 30.000 evra. Uz Eriksena pola reprezentacije nosi sjajne satove, te bih mogao ceo jedan tekst da posvetim reprezentaciji Danske. Kapiten Simon Kjaer nosi fantastično Audemars Piguet Royal Oak Jumbo Extra-Thin 50th anniversary ref. 16202OR, ovogodišnji novitet. Cena ovog sata u radnji je 74.000 evra dok se na tržištu prodaje za preko 240.000 evra!

Instagram: Sat na Ruci
Instagram: Sat na Ruci

Iznenađuje lep izbor imaju još dva igrača: Jaokim Andersen nosi Cartier Santos Dumont L u čeliku i na kožnom kaišu koji košta oko 5.000 evra. Drugi veoma lep izbor napravio je Rasmus Kristensen sa Patek Philippe Nautilus ref. 5711 sa nesvakidašnjim belim ciferom. Cena njegovog sata je oko 120.000 evra.

Kristensen I Andersen, redom
Cartier Santos Dumont, Cartier
Nautilus ref. 5711, Pinterest

Harry Kane

Kapiten engleske se potrudio da ponese najbolje satove koje ima. Poneo je dva izvanredna i veoma retka modela. Prvi, jeftiniji, je Patek Philippe Aquanaut Chronograph ref. 5968G u belom zlatu sa khaki green ciferom i gumenim kaišem u boji cifera. Samo kaiš ovog sata košta 10.000 evra, jer je Patek povukao iz proizvodnje narukvicu u ovoj boji! Cena sata u butiku je 73.400 evra dok se preprodaje za oko 150.000 evra.

Pozajmljena fotografija od kolega iz celebwatchspotter

Drugi, znatno skuplji je Rolex ”Rainbow” Daytona ref. 116595RBOW sa popločanim dijamantskim ciferom! Ovaj model spada među najskuplje proizvedene savremene Rolexe sa cenom od 135.800 evra u radnji (jedino je skuplja verzija ovog sata sa dijamantskom narukvicom). Ono što je zapanjujuće jeste realna tržišna cena ovog sata koja iznosi oko 650.000 evra!

Instagram: Sat na Ruci

Neymar

Zvezda Brazila u Qatar je pristigla sa dijamantskim Rolexom. Na rupi je imao Rolex Day-Date 36 ref. 128348RBR, koji poseduje rainbow bagguette sečene dijamantske indekse na dijamantsko popločanom ciferu. Uz to bezel ovog sata urađen je u dijamantima dok su kućište i narukvica napravljeni od žutog zlata. Cena ovog sata je oko 100.000 evra na sekundarnom tržištu.

Instagram: Sat na Ruci

Virgil Van Dijk

Kapiten Holandije igra prvi veliki turnir za svoju reprezentaciju. Zato je na zglob svoje urke stavio i u Qatar poneo najnoviji Audemars Piguet Royal Oak Perpetual Calendar Blue Ceramic ref. 26579CS. Model je napravljen u znak proslave 50 godina postojanja modela Royal Oak sa cenom od 147.000 evra u radnji. Na sekundarnom tržištu ovaj sat ima oko 3 puta veću cenu od pomenute u radnji i jedan je od najtraženijih modela. VVD je poznat kao kolekcionar Royal Oak modela te ne čudi ovaj izbor!

Instagram: Sat na Ruci

Ovo su samo neki od igrača i njihovi satovi. Mogao bih zasebno da napravim serijal o svakoj reprezentaciji kao što je to bio slučaj sa Srbijom. Naime, odlične satove poseduju i nose igrači Hrvatske, ali fotografije koje su dostupne su nedovoljno dobre za izradu sadržaja i zato još uvek nema teksta o njihovim satovima. Ono što sam uočio jeste Luka Modrić koji je poneo Nautilus na ovo prvenstvo, ali još uvek nisam ustanovio o kojoj referenci je reč. Obećavam biće i toga uskoro!

Prijavi se na listu cekanja Obavestićemo vas kada proizvod stigne na lager. Molimo ostavite svoju važeću adresu e-pošte ispod.